Tépas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Tépas utawi ingkang wonten ing Basa Indonésia dipunarani kipas inggih punika salah satunggaling piranti saking anyaman pring ingkang ginanipun kanggé népas mliginipun geni. Wonten ugi ingkang mastani tépas punika ilir. Sejatosipun antawisipun ilir lan tépas punika sami kemawon saking segi fungsi. Nanging ingkang mbédakaken saking wujud lan bentukipun.

Bedanipun wujud tépas lan ilir[besut | besut sumber]

  • Tepas awujud persegi panjang lan ngruncing wonten satunggal sisih lébar. gagang tepasipun wonten ing sisih ingkang runcing punika.
  • Ilir awujud bujur sangkar lan gagangipun wonten ing satunggaling sisinipun.