Svetlana Savitskaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Svetlana Savitskaya
Savitskaya ing Kremlin Moskwa, Desember 2018
Antariksawati
Nami sanèsSvetlana Yevgenyevna Savitskaya
KabangsanSoviet / Ruslan
Lair (1948-08-08) 8 Agustus 1948 (umur 74)
Moskwa, Republik Sosialis Federatif Soviet Ruslan, Uni Sovyet
Pedamelan sanèsInsinyur penerbangan, pulitikus
Wekdal ing ruwang angkasa19 dina 17 jam 06 minit
Pamilihan1980 (Kelompok Wadon 2)
Total EVAs1
Total wekdal EVA3 jam 35 minit
MisiSalyut 7-EP2 (Soyuz T-7 munggah, Soyuz T-5 mudhun),
Salyut 7-EP4 (Soyuz T-12)
Èmblem misi
Salyut program insignia.svg
BebungahPahlawan Uni Soviet
Savitskaya ing Soyuz T-12

Svetlana Yevgenyevna Savitskaya (Rusia: Светла́на Евге́ньевна Сави́цкая; lair 8 Agustus 1948; umur 74 taun) yaiku mantan penerbang lan antariksawati Ruslan sing menyang Soyuz T-7 ing 1982, ngadadeke dheweke dadi wadon kaloro ing luar angkasa. Ing misi Soyuz T-12 taun 1984, ia dadi wadon kapisan sing menyang luar angkasa saakeh kaping loro

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:8th Russian State Duma