Sveti Stefan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sveti Stefan
Свети Стефан
Nagara: Montenegro
Subdivision: Budva municipality
Lokasi: 42°15'20.32"N 18°53'28.07"E
Populasi: 411
Kodhe area: +382 86
Kodhe pos: 85315
Nomer pulisi: BD
Sveti Stefan

Sveti Stefan (Basa Serbia: Свети Стефан) punika satunggiling resort pasisir ingkang dumunung watawis 5 km kidulwétan kitha Budva, wonten ing tlatah Budva Riviera (42°15′20″N 18°53′28″E / 42.25556°N 18.89111°E / 42.25556; 18.89111). Minangka satunggiling pulo manawi toya seganten pinuju pasang tidal island, nanging sapunika sampun kahubung dhumateng dharatan kanthi permanen nganggé margi alit utawi isthmus.

Sveti Stefan wiwit dipunpanggèni taun 15th century minangka dhusun warigaluh. Wonten ing taun 1950s sing ndunungi pungkasan dipunungsèkaken, lan Sveti Stefan lajeng dipundamel town-hotèl ing méwah sanget, salajengipun Sveti Stefan dados resort utawi panggénan istirahat utawi tetirah ingkang eksklusif wonten ing pasisir Montenegro.

Sveti Stefan punika misuwur tumrap para selebritis, lan para tamu ingkang naté rawuh mrika antawisipun Willy Brandt, Bobby Fischer, Boris Spassky, Sophia Loren and Carlo Ponti, Monica Vitti, Ingemar Stenmark, Kirk Douglas, Jonathan Miller, Claudia Schiffer lan Lady Di.

Margi-margi, tembok, atap lan wangunan tetep dipunlestarèkaken kados wujud ingkang asli, namung pérangan lebet kemawon ingkang dipunowahi supados gadhah kanikmatan minangka hotèl mèwah. Ing taun 2006, Villa Montenegro, satunggiling villa, ngrengkuh pakurmatan minangka hotèl bintang gangsal inten utawi Five Star Diamond Award, ingkang dipunpasrahaken déning Akademi Ilmu Ladenan Amérika tumrap kualitas ladènan ingkang saé sanget.

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]