Supermoon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
supermoon

Supermoon (basa Inggris, tegesé "wulan ndadari super") ya iku kedadèn leté wulan paling cedhak karo bumi.[1] Kedadèn kaya ngéné kedadèn saben 18 taun sapisan.[1] Sadurungé, supermoon kedadén taun 1955, 1974, 1992, karo 2005.[2]

Ing donya astronomi, wulan bisa ana ing let paling adoh karo let paling cedhak.[3] Let paling adoh jenengé apogee, yèn let paling cedhak jenengé perigee.[3] Wayah supermoon, leté bumi karo wulan mung 356.574 km.[4] Sajatiné racaké let bumi karo wulan 382.900 km,[3] tegesé 30.000 km luwih cedhak.[3]

Sing nganyari gawé jeneng supermoon iku Richard Nolle taun 1979.[5]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Supermoon(diundhuh tanggal 27 Maret 2011)
  2. ^ Supermoon(diundhuh tanggal 27 Maret 2011)
  3. ^ a b c d supermoon(diundhuh tanggal 27 Maret 2011)
  4. ^ supermoon(diundhuh tanggal 27 Maret 2011)
  5. ^ Supermoon(diundhuh tanggal 27 Maret 2011)