Super 8 (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Super 8
Gambar:Super 8 Poster.jpg
Poster Teaser Film Super 8
DisutradaraniJ.J. Abrams[1]
DiprodhuseriSteven Spielberg
J.J. Abrams
Bryan Burk
Ditulis déningJ.J. Abrams
DibintangiElle Fanning
Kyle Chandler
DimusikiMichael Giacchino
SinématografiLarry Fong
Dibesut déningMaryann Brandon
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningParamount Pictures
Tanggal metu
10 Juni 2011
NagaraBendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$45-50 juta[2]
Kalarisan$253.228.709

Super 8 nggih punika sesirah filem thriller fiksi sains saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning J.J. Abrams. Ingkang sami ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Steven Spielberg, sesarengan J.J. Abrams lan Bryan Burk. Skénario kaanggit déning J.J. Abrams, Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Michael Giacchino. Sinematografi dipuncakaken déning Larry Fong. Wondéné juru besut kalampahaken déning Maryann Brandon. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Elle Fanning lan Kyle Chandler. Super 8 ingkan ngginakaken latar pangenan wonten Ohio taun 1979, punika kababar ing surya 10 Juni 2011, déning Paramount Pictures.[3][4][5][6] Dumugi pungkasanipun pangeduman wonten gedhung-gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $523,228,709, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $45–50 yuta.[7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Official Super 8 Film Credits
  2. Kaufman, Amy (June 9, 2011). "Movie Projector: 'Super 8' faces off against 'X-Men'; both will destroy 'Judy Moody'". Los Angeles Times. Tribune Company. Retrieved June 11, 2011.
  3. "A Shot by Shot Description of the SUPER 8 Teaser Trailer; Steven Spielberg Is Producing, J.J. Abrams Is Directing". Collider.com. May 4, 2010.
  4. "We've Got Details on J.J. Abrams's Secret Movie Trailer for Super 8". New York. May 4, 2010.
  5. "J.J. Abrams's Cloverfield-esque Super 8 Has 'Absolutely Nothing to Do With Cloverfield'". New York. May 5, 2010.
  6. Fernandez, Borys; Kit (May 7, 2010). "Details surface on spooky Abrams-Spielberg project". Film Journal International.
  7. "Super 8 Plot Details Finally Revealed!". ComicBookMovie.com. Retrieved February 6, 2011. Italic or bold markup not allowed in: |publisher= (help)

Pranala njawi[besut | besut sumber]