Super 8 (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Super 8
Gambar:Super 8 Poster.jpg
Poster Teaser Film Super 8
Disutradarani J.J. Abrams[1]
Diprodhuseri Steven Spielberg
J.J. Abrams
Bryan Burk
Ditulis déning J.J. Abrams
Dibintangi Elle Fanning
Kyle Chandler
Dimusiki Michael Giacchino
Sinématografi Larry Fong
Dibesut déning Maryann Brandon
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Paramount Pictures
Tanggal metu
10 Juni 2011
Nagara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $45-50 juta[2]
Kalarisan $253.228.709

Super 8 nggih punika sesirah filem thriller fiksi sains saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning J.J. Abrams. Ingkang sami ngayahi jejibahan minangka juru damel filem nggih punika Steven Spielberg, sesarengan J.J. Abrams lan Bryan Burk. Skénario kaanggit déning J.J. Abrams, Tanggel jawab musik kapasrahaken dhumateng Michael Giacchino. Sinematografi dipuncakaken déning Larry Fong. Wondéné juru besut kalampahaken déning Maryann Brandon. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Elle Fanning lan Kyle Chandler. Super 8 ingkan ngginakaken latar pangenan wonten Ohio taun 1979, punika kababar ing surya 10 Juni 2011, déning Paramount Pictures.[3][4][5][6] Dumugi pungkasanipun pangeduman wonten gedhung-gedhung bioskop, filem punika kasil ngempalaken arta dumugi $523,228,709, nglangkungi ardhana ingkang sampun medal kagem kabetahan pendamelan, nggih punika $45–50 yuta.[7]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]