Sunrise (kumpeni)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sunrise Inc. (株式会社サンライズ Kabushiki-gaisha Sanraizu?) (株式会社サンライズ Kabushiki-gaisha Sanraizu?) ya iku studio animasi Jepang lan kumpeni prodhuksi. Kumpeni salah sijiné cabang saka Bandai Namco Holdings. Jeneng wiwitané kumpeni iki ya iku Nippon Sunrise, lan diganti dadi Sunrise Studios.[1] Kantor cabang kumpeni iki manggon ana ing tlatah Suginami, Tokyo.[2]

studio dadi salah sijiné studio sing gedhé dhéwé lan paling misuwur ing Jepang, Sunrise misuwur ing sawenèh sèri animé populer, kaya ta Gundam, Cowboy Bebop, Space Runaway Ideon, Armored Trooper Votoms, Yoroiden Samurai Troopers, Future GPX Cyber Formula, Crush Gear Turbo, The Vision of Escaflowne, Witch Hunter Robin, My-HiME, My-Otome, Code Geass: Lelouch of the Rebellion, Tiger & Bunny, uga akèh adhaptasi saka  light novels sing diakoni kalebu Dirty Pair, Horizon in the Middle of Nowhere lan Accel World, lan manga contoné City Hunter, InuYasha, Outlaw Star, Yakitate!! Japan, Planetes, Keroro Gunso, Gin Tama lan liyané.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Animage Editorial Staff (August 1987).
  2. ^ "Company Outline."