Sunan Prawata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sunan Prawata utawa Raden Mukmin dadi Sultan Demak kaping telu, mrentah wiwit taun 1546 nganti 1561. Sunan Prawata salah sijining putra Sultan Trenggana.

Sunan Prawata seda ing taun 1561 amarga kacidra abdi kang diutus déning Arya Penangsang. Garwane ugaseda amarga keris kang katamanake ing jaja butul ing gigir lan nerus ing jajane garwane kang ana ing mburine.[1]

Arya Penangsang kang isih keponakan Sunan Prawata nyidra pamane amarga ramane Arya Penangsang uga kacidra dening abdi kang diutus Sunan Prawata.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Sultan Trenggana > Sunan Prawata > Arya Penangsang

  1. Meinsma. Babad Tanah Djawi - 1874.