Sultan Mahmud

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sultan Mahmud punika salah satunggalipun raja ka-walu ugi dados raja pungkasan sajeroning Kasultanan Malaka. panjenenganipun kapililh minangka raja ingkang ngantosake bapaknipun inggih punika panjenenganipun Sultan Alauddin Riayat Syah, ngelangkahi sedérekipun ingkang paling sepuh panjenenganipun Munawar Syah.

Pamaréntahan Sultan Mahmud Syah ing kapimpinanipun déning Malaka pungkasan diserang déning wadyabala perang Portugis kang bisa naklukake utawi menang sarta saged ngerébut Malaka ing taun 1511. Mahmud Syah kemudian memindahkan ibu kotanya ke Bintan. Setelah kutha krajan di Bintan dibumihanguskan Portugis, dia kemudian lengser keprabon kanthi ngundurake saka kalungguhan raja lan tumuju ing Kampar, Tlatah panjenenganipun dilar donya ing taun 1528

Putra Sultan Mahmud Syah, Alauddin Riayat Syah banjur ngadekake karajan énggal ing Johor.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Didhisiki déning:
Sultan Alauddin Riayat Syah
{{{jabatan}}}
1477-1511
Diganti déning:
ora ana