Sujarah Facebook

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Facebook ya iku paladi jaringan sosial sing digebyakaké tanggal 4 Fèbruari taun 2004. Paladi iki diyasa déning Mark Zuckerberg karo kanca sakamaré nalika kuliah lan padha-padhané mahasiswa saka Universitas Harvard jenengé Eduardo Saverin.[1] Kaanggotaane situs wéb kuwi mau wiwitané diwatesi nara yasané mung kanggo mahasiswa Univèrsitas Harvard, nanging banjur kajembaraké menyang kampus-kampus liya ing laladan Boston, mligi kampus-kampus Ivy League,[2] lan mbaka sithik menyang akèh-akéhe kampus-kampus ing Kanadha lan Amérika,[3][4] perusahaan-perusahaan ing kana,[5] lan kala Sèptèmber taun 2006, bisa kaaksès kanggo wong umur minimal 13 taun ndhuwéni alamat layang èlèktroniks kang valid.[6][7]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Carlson, Nicholas (2010). "At Last — The Full Story Of How Facebook Was Founded". Business Insider (online, March 5). Dijupuk 26 November 2015. 
  2. "Company Timeline" (Press release). Facebook. January 1, 2007. Dijupuk March 5, 2008. 
  3. Rosmarin, Rachel (September 11, 2006). "Open Facebook". Forbes (New York). Dijupuk June 13, 2008. 
  4. Nguyen, Lananh (April 12, 2004). "Online network created by Harvard students flourishes". The Tufts Daily (Medford, MA). Dijupuk August 21, 2009. 
  5. Lacy, Sarah (September 12, 2006). "Facebook: Opening the Doors Wider". BusinessWeek (New York). Dijupuk March 9, 2008. 
  6. Abram, Carolyn (September 26, 2006). "Welcome to Facebook, everyone". The Facebook Blog. Dijupuk March 8, 2008. 
  7. "Terms of Use". Facebook. November 15, 2007. Dijupuk March 5, 2008.