Menyang kontèn

Sudan (ombènan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ombenan sudan

Sudan (수단) ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka banyu madu lan kethokan kue beras.[1] Ombenan atis iki diombe nalika mangsa panas supaya rasa ngelake ilang.[1] Sejarahe, sudan uga disuguhake nalika ritual désa Yudu ing wulan kaping 6 tanggalan tradhisional bareng karo asil bumi liyané kanggo dedonga supaya panene kasil lan keberkahan.[1] Lumrahé sudan digawé saka banyu lan dicampuri madu lan sari woh omija (jinis tuwuhan herbal;Schisandra chinensis) lan ditambahi kethokan roti beras kang wujudé cilik-cilik lan es batu.[1] Roti beras uga bisa diganti glepung gandum kang dikukus lan digodhog.[1] Omija mènèhi rasa kecut lan wernane njambon.[1] Minangka rerenggan, kacang cemara bisa ditambahake ing ombenan.[1][2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g Han Bok-jin (1999). "Traditional Summer Beverages" (PDF). Koreana. 19 (2): 80–83. Dibukak ing 14 Sèptèmber 2010. {{cite journal}}: Unknown parameter |month= ignored (pitulung)[pranala mati permanèn]
  2. Hwachae: Refreshing Beverage to Beat the Summer Heat Archived 2007-07-13 at the Wayback Machine., clickkorea. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.