Stronger (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Stronger yaiku filem biografi Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening David Gordon Green lan digawedening Jake Gyllenhaal, Michel Litvak, Scott Silver, Todd Lieberman lan David Hoberman. Manuskrip film iki ditulis dening John Pollono adhedhasar crita asli Jeff Bauman, salah sawijine sing nylametake bom saka acara maraton ing Boston, Massachusetts, Amerika Serikat tanggal 15 April 2013.Juru paragane yaiku Jake Gyllenhaal, Tatiana Maslany, Miranda Richardson lan Clancy Brown .

Filem Stronger wiwit tayang ing Festival Film Internasional Toronto tanggal 8 September 2017 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 22 September 2017 kanthi basis terbatas lan 29 September 2017.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Jake Gyllenhaal minangka Jeff Bauman
  • Tatiana Maslany minangka Erin Hurley
  • Miranda Richardson minangka Patty Bauman
  • Clancy Brown minangka Jeff Bauman, Sr.
  • Richard Lane, Jr. minangka Sully
  • Frankie Shaw minangka Gail Hurley
  • Jimmy LeBlanc minangka Larry
  • Patty O'Neil minangka bibi Jenn

Tanggepan juru kritik[besut | besut sumber]

Film Stronger nampaulasan apik saka juru kritk. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 92%, miturut 173 ulasan, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 76 saking 100, adhedhasar 41 kritik, nuduhake "review apik".[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Filem Stronger entuk $ 4,211,129 ing Amerika Utara lan $ 4.234.652 ing negara liya. Total penghasilane sing ditampa dening filem iki nganti$ 8,445,781, luwih cilik tinimbang biaya produksi film $ 30 yuta.[3]

Ing bukaane akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 1,611,040, manggoni urutan kaping 8 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Stronger". Toronto International Film Festival. Dijupuk August 22, 2017. 
  2. "Inside Jake Gyllenhaal’s Nine Stories, a Production Company for Edgy Indies". Variety. September 6, 2017. Dijupuk September 21, 2017. 
  3. a b c "Stronger (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk October 6, 2017. 
  4. "Toronto Film Festival 2017 Unveils Strong Slate". Deadline. Dijupuk July 25, 2017. 
  5. Fleming Jr, Mike (March 27, 2017). "Lionsgate Teams With Roadside For Jake Gyllenhaal Boston Marathon Bombing Drama ‘Stronger’; September Bow Planned". Deadline.com. Dijupuk March 27, 2017. 
  6. "Stronger (2017)". Rotten Tomatoes. Dijupuk September 24, 2017. 
  7. "Stronger reviews". Metacritic. Dijupuk September 24, 2017. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]