Stilton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stilton
Blue Stilton 01.jpg
Blue Stilton
Nagara asalEngland
Wewengkon, kuthaDerbyshire, Leicestershire, and Nottinghamshire
Sumberé susuCows
PastéurisasiYes
Tèkstursemi-soft, crumbly, creamier with increasing age
Suwéné nuwa9 weeks minimum
SèrtifikasiPDO[1]
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Stilton minangka salah sawijining jinis olahan keju Inggris, diproduksi ing rong jinis: Biru, sing wis ditambahake Penicillium roqueforti kanggo ngasilake aroma lan rasa khas, lan Putih, sing durung ana. Loro-lorone wis diwenehi status sebutan sing dilindhungi (PDO) dening Komisi Eropa, sing mbutuhake mung keju kaya sing diprodhuksi ing telung kabupaten Derbyshire, Leicestershire lan Nottinghamshire sing bisa diarani "Stilton". Keju kasebut dijenengi saka desa Stilton, saiki ing Cambridgeshire, ing kana wis wiwit didol.

Irisan Stilton Biru, dideleng saka sisih kulit, nuduhake bolongan inokulasi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Denomination Information White Stilton cheese; Blue Stilton cheese". Official Journal of the European Union. Dibukak ing 4 June 2014.