Stilton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stilton
Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Blue Stilton
Nagara asalMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Wewengkon, kuthaDerbyshire, Leicestershire, and Nottinghamshire
KuthaMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
Sumberé susuMasalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana.
PastéurisasiYes
Tèkstursemi-soft, crumbly, creamier with increasing age
Suwéné nuwa9 weeks minimum
SèrtifikasiPDO[1]
Symbol question.svg [[Commons:Kategori:Masalah skrip: Fungsi "getValue" ora ana. |Médhia magepokan ing Wikimedia Commons]]

Stilton minangka salah sawijining jinis olahan keju Inggris, diproduksi ing rong jinis: Biru, sing wis ditambahake Penicillium roqueforti kanggo ngasilake aroma lan rasa khas, lan Putih, sing durung ana. Loro-lorone wis diwenehi status sebutan sing dilindhungi (PDO) dening Komisi Eropa, sing mbutuhake mung keju kaya sing diprodhuksi ing telung kabupaten Derbyshire, Leicestershire lan Nottinghamshire sing bisa diarani "Stilton". Keju kasebut dijenengi saka desa Stilton, saiki ing Cambridgeshire, ing kana wis wiwit didol.

Irisan Stilton Biru, dideleng saka sisih kulit, nuduhake bolongan inokulasi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Denomination Information White Stilton cheese; Blue Stilton cheese". Official Journal of the European Union. Dibukak ing 4 June 2014.