Setatus konservasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Status konservasi)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Setatus konservasi sepésiyes iku indhikator kamungelan kanggo sepésiyes sing isih ana lan kasisa tekan saiki utawa mangsa ngarep. Akèh faktor digunakaké kanggo nemtokaké setatus konservasi siji sepésiyes: ora mung sepésiyes sing kasisa, nanging uga kabèh undhak utawa sudaning populasi, tingkat suksèsé panangkaran, lan ancaman-ancamané.

Tataraning setatus[besut | besut sumber]

Setatus konsèrvasi
Basa Inggris Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures
Extinct in the wild Punah di alam alasan Cures ing alam
Critically endangered Kritis Kadrawasan gedhé
Endangered Sangat terancam Kadrawasan
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Terancam Jeroning bebaya
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konservasi
Near Threatened Hampir terancam Parak bebaya
Least Concern Berisiko cendhèk Ora nyamari