Stamen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sawetara benang sari kembang amarilis kanthi kepala sari sing ngandhut akèh serbuk sari

Stamen utawa Benang sari (saka tembung Latin stamen, 'benang pintal') ya iku organ réprodhuksi lanang ing kembang. Saben benang sari lumrahé dumadi saka tangkai sari utawa filamen (saka tembung Latin filum, 'benang'), lan, ing pucuk tangkai sari, kepala sari utawa anter (saka tembung Yunani kuna anthera, 'saka bunga').

Uga delengen[besut | besut sumber]