Stamen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sawetara benang sari kembang amarilis kanthi kepala sari sing ngandhut akèh serbuk sari

Stamen utawa Benang sari (saka tembung Latin stamen, 'benang pintal') yaiku organ réprodhuksi lanang ing kembang. Saben benang sari umumé dumadi saka tangkai sari utawa filamen (saka tembung Latin filum, 'benang'), lan, ing pucuk tangkai sari, kepala sari utawa anter (saka tembung Yunani kuna anthera, 'saka bunga').

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stamen&oldid=821532"