SpongeBob's Atlantis SquarePantis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Atlantis SquarePantis
Gambar:SpongeBob Atlantis SquarePantis.jpg
DVD cover
Disutradarani Andrew Overtoom (animation)
Casey Alexander (storyboard)
Zeus Cervas (storyboard)
Alan Smart (supervising)
Diprodhuseri Stephen Hillenburg (Executive)
Paul Tibbitt (supervising)
Ditulis déning Casey Alexander
Zeus Cervas
Steven Banks
Dani Michaeli
Adhedhasar SpongeBob SquarePants
déning Stephen Hillenburg
Dibintangi Tom Kenny
Bill Fagerbakke
Rodger Bumpass
Clancy Brown
Carolyn Lawrence
Mr. Lawrence
David Bowie
Dimusiki Nicolas Carr
Eban Schletter
Sinématografi Erik Conhamg
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning MTV Networks International
Tanggal metu
  • Novèmber 12, 2007 (2007-11-12)
Suwéné
45 minutes
Nagara United States
Basa Inggris

Atlantis SquarePantis ya iku filem lan épisodé mangsa kalima saka sèri animasi SpongeBob SquarePants. Filem iki pisanan ditayangake tanggal 12 November 2007. Ing filem televisi, SpongeBob lan kanca-kanca kang pindhah menyang Atlantis. Filem iki ditulis déning Casey Alexander, Zeus Stervas, Steven Banks lan Dani Michaeli. Nalika dirilis, filém iki wes ditonton 8,8 yuta wong.

Ringkesan[besut | besut sumber]

Épisodhé wiwit karo SpongeBob lan Patrick nyoba kanggo motrèk umpluk, nanging tansah pecah nalika nalika arep difoto. Sengaja padha njaluk digawa lunga gedhe umpluk lan ketemu setengah saka Atlantean Amulet, amarga padha ora ngerti apa iku, supaya padha njupuk wong kanggo Museum saka Bikini Botoom. Ana, nalika Squidward iki lukisan, wong mikiraken SpongeBob lan Patrick nyolong Atlantean Amulet, wis ana kang isih ana. Squidward ngandhani SpongeBob, Patrick, lan Mr. Krabs bab Atlantis, Sandy katon lan ngandhani yen bagéyan liya saka Atlantean Amulet sijine bebarengan bakal katon ing cara kanggo Atlantis. Sawise kaloro bagéan saka Atlantean Amulet wis diinstal, padha (karo Plankton unnoticed) pindhah menyang Atlantis. Sawise padha munggah, padha digawa watara, Mr. Krabs, Sandy, lan Squidward njaluk mati nang endi wae ing kono ana soko kang padha tresna, Mr. Krabs ing bandha kamar saka Atlantis, Sandy ing lab, lan Squidward dening galeri seni.

Sauntara kuwi, Plankton kang ana ing senjata kamar, piyambakipun milih gegaman, tank. Akhire, SpongeBob lan Patrick ndeleng gelembung kang paling dawa wektu ana lan ora bejat kanggo 1 yuta taun. Nanging nalika padha njupuk gambar, yen gelembung nyuwil. Nanging Gusti Kraton Highness ora duka amarga padha nyuwil klone kanggo ndeleng turis, nanging nalika ditampilake asli lan Patrick foto, gelembung iki bledosan lan padha nyerang, nanging padha tansah nyoba kanggo mbukak adoh karo Sandy nggunakake kanca-kanca kang minangka senjata, nanging Plankton rawuh ing lan nyoba kanggo nyirnakake wong-wong mau karo tank ketemu, nanging tinimbang diperlokaké es krim. Plankton digunakake minangka sulih kanggo paling tuwa gelembung kang iki bejat dening Patrick. Nalika padha njaluk ngarep,Gusti Kraton Highness mbuwang saka bagéyan saka Atlantean Amulet supaya SpongeBob , Patrick, Squidward, Mr. Krabs, lan Sandy ora bisa bali menyang Atlantis. Ing ngarep dalan, padha benyanyi. Patrick, Squidward, Mr. Krabs, lan Sandy ora arep kanggo pindhah ngarep amarga alesan padha saben. Nanging SpongeBob ngarih-arih wong-wong mau bali menyang Bikini Bottom.

Artise [besut | besut sumber]

  • Tom Kenny minangka SpongeBob, Gary si Kéyong, lan Patchy Pirate
  • Bill Fagerbakke minangka Patrick Star
  • Rodger Bumpass minangka Squidward Tentacles
  • Clancy Brown minangka Mr. Krabs
  • Carolyn Lawrence minangka Sandy Cheeks
  • Mr. Lawrence minangka Plankton
  • Paul Tibbitt minangka Potty si Bèthèt
  • David Bowie minangka Lord Royal Highness[1][2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "David Bowie To Guest Star In SpongeBob's First TV Movie". Starpulse. 29 October 2007. Dijupuk 26 May 2013. 
  2. Walsh-Boyle, Megan (12 November 2007). "Grammy Winner David Bowie Lends His Voice to SpongeBob". TV Guide. Dijupuk 27 May 2013.