Spéléologi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Guwa des Faux-Monnayeurs, Mouthiers-Haute-Pierre (Prancis)

Spéléologi iku ngèlmu kanggo nyinau guwa-guwa lan fitur-fitur karst liyané. Ya iku ngèlmu iki nyinau wanguné, strukturé, sipat-sipat fisiké, sajarah, kaanékaragaman hayatiné lan prosès dumadiné guwa. Tembung spéléologi iku uga bisa ngrujuk marang aktivitas panglipuran utawa wektu turah kanggo ngumbarani guwa-guwa. Nanging sajatiné aktivitas iki ing basa Inggris diarani mawa tembung caving.

Étimologi[besut | besut sumber]

Tembung spéléologi dijupuk saka basa Yunani σπήλαιον (spelaion) + -λογία (logia) utawa λόγος (logos). Spelaion iku tegesé guwa, lan logos iku ngèlmu, dadi spéléologi iku ngèlmu kaguwan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Spéléologi&oldid=991748"