Soto Lamongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Soto Lamongan ya iku salah sawijiné panganan khas saka Kabupatèn Lamongan, Jawa Wétan. Soto modhel saka kutha pasisir iki diparingi rajangan krupuk utawa diarani koya[1]. Ing sisih dhuwur saka panganan iki, lumrahé diparingi tigan separo lan santen supaya gurih.[2]. Soto iki uga duwé ciri khas saka kuah sing kenthèl lan irisan daging sisih pipih [3]. Rega saka soto iki manéka warna, ana sing sedasa éwu rupiah nganti selawé éwu rupiyah. Nalika dhahar, saged luwih seger manawa diparingi irisan jeruk.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala[besut | besut sumber]