Sosrokartono

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Drs. Radèn Mas Pandji Sosrokartono (Jepara, 10 April 1877-Bandung, 8 Februari 1951) iku satunggaling èlmuwan Jawa sing misuwur. Dhèwèké iku kangmasé Radèn Ajoe Kartini. Sosrokartono sing nguwasani akèh basa iku alumnus Universitas Leiden sing awal dhéwé lan asalé saka Tanah Jawa utawa Indonésia. Sosrokartono lulus ing tanggal 8 Maret 1908.

Babad salira[besut | besut sumber]

R.M.P. Sosrokartono lair ing Mayong, Jepara nalika ing dina Rebo Legi tanggal 10 April 1877. Bapakné ya iku R.M. Sosroningrat lan ibuné iku garwa ampil anama Ngasirah. Banjur dhèwèké disekolahaké ing sekolah Walanda déning wong tuwané. Nanging senadyan mengkono, ing omah uga diajari ngaji Al Qur'an.

Sumber[besut | besut sumber]

  • (nl) Koentjoro Purbopranoto, 1973, "Ter nagedachtenis van Drs. R.M.P. Sosro Kartono", ing Bijdragen tot de Taal-, Land- en Volkenkunde 129 (1973), no: 2/3, Leiden, 287-301.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sosrokartono&oldid=1023986"