Sokratès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Socrates)
Socrates (Σωκράτης)
Wong tuwa(s) Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:TableTools' not found.
Kala Filosofi Kuno
Tlatah Filosofi Kulon
Aliran Yunani Klasik
Karsa pokok
Epistemologi
Etika
Gantha misuwur
Metode Socrates
Ironi Socrates

Sokratès (Basa Yunani Σωκράτης, Sǒcratēs) (470 SM - 399 SM) iku filsuf saka Athena, Yunani. Dhèwèké filsuf wigati ing filsafat Kulon. Sokratès lair ing Athena, lan dadi génerasi pisanan ing antarané para filsuf Yunani, ya iku Sokratès, Plato dan Aristoteles. Sokratès iku sing ngajar Plato, lan Plato sing ngajar Aristoteles.

Cathetan suku[besut | besut sumber]