Sokratès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Socrates)
Socrates (Σωκράτης)
Kala Filosofi Kuno
Tlatah Filosofi Kulon
Aliran Yunani Klasik
Karsa pokok
Epistemologi
Etika
Gantha misuwur
Metode Socrates
Ironi Socrates

Sokratès (Basa Yunani Σωκράτης, Sǒcratēs) (470 SM - 399 SM) iku filsuf seka Athena, Yunani. Dhèwèké filsuf penting ing filsafat Kulon. Sokratès lair ing Athena, lan dadi generasi pisanan ing antarané para filsuf Yunani, ya iku Sokratès, Plato dan Aristoteles. Sokratès iku sing ngajar Plato, lan Plato sing ngajar Aristoteles.

Cathetan suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sokratès&oldid=1062888"