Socrates

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Filosofi Kulon
Filosofi Kuno
Socrates Louvre.jpg
Socrates

Jeneng

Socrates (Σωκράτης)

Lair

k. 469 / 471 SM[1]

Pati

399 SM

Aliran/tradisi

Yunani Klasik

Kawigatèn utama

Epistemologi
Etika

Gagasan wigati

Metode Socrates
Ironi Socrates

Kena pengaruh saka

Plato
Aristoteles
Aristippus
Antisthenes
Filosofi Kulon

Socrates (Basa Yunani Σωκράτης, Sǒcratēs) (470 SM - 399 SM) iku filsuf seka Athena, Yunani. Dhèwèké filsuf penting ing filsafat Kulon. Socrates lair ing Athena, lan dadi generasi pisanan ing antarané para filsuf Yunani, ya iku Socrates, Plato dan Aristoteles. Socrates iku sing ngajar Plato, lan Plato sing ngajar Aristoteles.

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ "Socrates". 1911 Encyclopaedia Britannica. 1911. Retrieved 2007-11-14. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Socrates&oldid=1045253"