Sokratès

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Socrates)
Filosofi Kulon
Filosofi Kuno
Socrates Louvre.jpg
Socrates

Jeneng

Socrates (Σωκράτης)

Lair

k. 469 / 471 SM[1]

Pati

399 SM

Aliran/tradisi

Yunani Klasik

Kawigatèn utama

Epistemologi
Etika

Gagasan wigati

Metode Socrates
Ironi Socrates

Kena pengaruh saka

Plato
Aristoteles
Aristippus
Antisthenes
Filosofi Kulon

Sokratès (Basa Yunani Σωκράτης, Sǒcratēs) (470 SM - 399 SM) iku filsuf seka Athena, Yunani. Dhèwèké filsuf penting ing filsafat Kulon. Sokratès lair ing Athena, lan dadi generasi pisanan ing antarané para filsuf Yunani, ya iku Sokratès, Plato dan Aristoteles. Sokratès iku sing ngajar Plato, lan Plato sing ngajar Aristoteles.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ "Socrates". 1911 Encyclopaedia Britannica. 1911. Retrieved 2007-11-14. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sokratès&oldid=1062888"