Skil Brum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Skil Brum utawi Skilbrum inggih punika salh satunggaling nama gunung ingkang wonten ing karakoram sisih leripun PAkistan, kirang langkung 9 kilomèter utawi 5 mil sisih kilenipun K2. Kutha punika manggèn wonten ing siish kilenipun Godwin Austen-Glacier, Broad Peak. Gunung punika inggilipun 7.360 mèter. Pucuk gunungs anesipn ingkang manggèn wonten ing sakiwa-tengenipun gunung Skil Brum inggih punika Savoia Peak ingkang inggilipun 7.286 m [1], Angel Peak ingkang inggilipun 6.858 m, Praqpar ingkang inggilipun 7.156 m, Broad Peak ingkang inggilipun 8.047 m, lan temtu kemawon K2 ingkang inggilipun 8.611 m.[2]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Nalika taun 1957, Marcus Schmuk kaliyan Fritz Wintersteller minggah ingkang kaping satunggal kanthi gaya alpine. ANggenipun minggah gunung Skil Brum kawiwitan saking Base Camp Broad Peak ingkang inggilipun 4.950 mèter, piayambakipun madhegaken tendha wonten ing inggilipun gunung 6.060 mèter. Wonten ing dinten salajengipun piyambakipun nglajengaken anggènipun minggahn gunung Skil Brum. Paminggahan salajengipun skaing base camp tumuju base camp dipunperlokaken wekdal 53 jam.[2] Wulan ingkang saé kanggé minggah gunung Skil Brum inggih punika wulan mei, juni, kaliyan juli.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. / Skil Brum(dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  2. a b / Skil Brum(dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  3. / Skil Brum(dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)