K2

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gunung K2 saking sisih ler

K2 Inggih punika gunung ingkang paling inggil nomer kalih wonten ing donya. Papanipun manggèn wonten ing sapérangan karakoram saking Himalaya. Antawisipun Pakistan kaliyan Républik Rakyat Cina. Gunung punika minangka gunung nasional wonten ing Pakistan. Gunung punika inggilipun kinten-kinten 8.611 mèter. Rikala rumiyin, gunung punika langkung angèl dipunminggahi menawi dipuntandhingaken kaliyan gunung Everest, punika amargi cuaca-nipun ingkang langkung awon. K2 ugi langkung inggil tinimbang tlatah ingkang wonten ing sakiwa tengenipun menawi dipuntandhingaken kaliyan Everest. K2 misuwur kanthi nama "Pegunungan Kejam", punika amargi wonten ing taun 2004, namung 246 tiyang ingkang saged minggah ngantos dumugi puncak. Ingkang 56 sanesipun seda nalika badhé minggah wonten inggil gunung K2.[1]

Gunung K2 nalika musim panas 2006

Nama sanèsipun kanggé K2 inggih punika Godwin Austen, saged dipunwastani Godwin Austen amargi tiyang ingkang saged minggah dhateng gunung punika ingkang kaping pisan inggih punika Godwin Austen. Kejawi punika Gunung punika ugi dipunwastani Qogir (basa turunanipun Chogiri), Lamba Pahar, Dapsang, Kechu, Ketu lan sanès-sanèsipun.

Pamènèkan[besut | besut sumber]

Lancedelli nalika minggah dhateng gunung K2
Oscar Eckenstein kaliyan Aleister Crowley wonten ing taun 1902[2]
Luigi Amedeo, Duke Of the Abruzzi wonten ing taun 1909[2]
Ardito DesioLino Lacedelli dan Achille Companoni wonten ing tanggal 21 juli 1954 lan ngantos dumugi puncak[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)
  2. ^ a b c (id)[2](dipunundhuh tanggal 18 September 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=K2&oldid=1053153"