Siu yuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Siu yuk
RoastPig.jpg
Sliced Roasted Pig
Cina 燒肉
Werdi literalroasted meat

Siu yuk ( Chinese ) minangka salah sawijining macem-macem siu mei, utawa panganan daging panggang, ing masakan Kanton . Iki digawe kanthi manggang kabeh babi kanthi bumbu, kayata uyah lan cuka [1] ing tungku areng ing suhu dhuwur. [2] Babi panggang kanthi kualitas dhuwur duwe kulit asri lan daging sing enak lan lembut. Biasane daging kasebut disajeni kanthi kulit kanthi kulit, nanging kadang disajeni nganggo kecap utawa saus hoisin .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Chinese Crispy Pork Belly". RecipeTin Eats (ing basa American English). 2019-02-04. Dibukak ing 2019-02-15.
  2. Christine Ho (March 21, 2011). "Crispy Roast Pork Belly (脆皮燒肉)". christinesrecipes.com. Dibukak ing 28 October 2012.