Situs Gembirawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Situs Gembirawati
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 418: No value was provided for longitude.
Pernahé ing Jawa
Tetélan pokok
Cakrik yasan Pasanggrahan
Kutha Cedhak Bantul, DIY
Nagara Indonésia
Rampung Pungkasan abad ka-18 utawa wiwitan abad ka-19
Klièn Hamengkubuwana II utawa Kasultanan Yogyakarta

Situs Gembirawati ya iku salah sawijiné situs Mataram Islam ing tlatah Dhusun Watugajah, Girijati, Panggang, Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Wangunan iki diarani déning wong-wong kana minangka jugrugan candhi. Sajatiné wangunan iki wujudé dudu candhi, nanging awujud pasanggrahan saka mangsa Mataram Islam. Amarga sèjarah iku, jèneng komplèks wangunan iki diarani Situs Gembirawati.