Situs Gembirawati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Situs Gembirawati
Situs Gembirawati kapernah ing Jawa
Situs Gembirawati
Pernahé ing Jawa
Tetélan pokok
Cakrik yasan Pasanggrahan
Kutha Cedhak Bantul, DIY
Nagara Indonésia
Rampung Pungkasan abad ka-18 utawa wiwitan abad ka-19
Klièn Hamengkubuwana II utawa Kasultanan Yogyakarta

Situs Gembirawati ya iku salah sawijiné situs Mataram Islam ing tlatah Dhusun Watugajah, Girijati, Panggang, Gunungkidul, Daerah Istimewa Yogyakarta. Wangunan iki diarani déning wong-wong kana minangka jugrugan candhi. Sajatiné wangunan iki wujudé dudu candhi, nanging awujud pasanggrahan saka mangsa Mataram Islam. Amarga sèjarah iku, jèneng komplèks wangunan iki diarani Situs Gembirawati.