Singapore Girl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Satunggaling Singapore Girl.

Singapore Girl (basa Inggris; 'kenya Singapura') inggih punika sesebatan kanggé pramugari Singapore Airlines, maskapé penerbangan nasional Singapura, ing iklan maskapé kasebat. Tetembungan Singapore Girl dipunripta wekdal taun 1970-an déning Ian Batey. Singapore Girl dados salah satunggalipun ikon iklan paling misuwur ing pungkasaning abad kaping-21 lan dados citra pamasaran tumrapipun Singapore Airlines.[1][2]

Maskapé punika paring atur bilih Singapore Girl dados personifikasi layanan ingkang gadhah kwalitas. Awit saking punika, para pramugari punika dipunrekrut lan dipunlatih kanthi sae saengga saged njagi citra kasebat.[1] Sanajan mekaten, tema Singapore Girl ugi nuwuhaken kritik amargi dipunanggap seksis lan ngasoraken drajating wanodya.[3][4]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Whitelegg, D. (2007). Working the Skies: The Fast-paced, Disorienting World of the Flight Attendant. New York: New York University Press. pp. 135–139. 
  2. ^ Davidson, J.; Fang, C. (12 Januari 2011). "Is it time to give the Singapore Girl a makeover?". CNN Travel. Retrieved 13 Juni 2013. 
  3. ^ Richardson, Michael (8 Juni 1993). "The Singapore Girl". International Herald Tribune. Archived from the original on 13 September 2007. Retrieved 21 Mei 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
  4. ^ Clement, B. (26 Mei 1997). "Sexism row clouds blue skies". The Independent. Retrieved 23 Mei 2013.  Check date values in: |access-date=, |date= (help)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Singapore_Girl&oldid=991212"