Simit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Simit
Simit-2x.JPG
Jeneng liyanéĐevrek (South Slavic countries), koulouri (Greece), Covrig (Romania), Turkish bagel (United States)[1]
JinisBread
Tlatah utawa prajaTurkey
Woworan pokokDough (flour, water, yeast, salt), sesameseeds, molasses
Variasialso called Shureik, Ka'ak, and Sameet
Buku masakan: Simit  Médhia: Simit

Simit ( Basa Turki: simit , Arab: سميط‎, salin aksara samītˤ‎ , Pèrsi: سیمیت‎, salin aksara sīmītˤ‎ , Bulgaria : симит / simit /), gevrek ( Basa Turki: gevrek , Bulgari: геврек , Basa Makedonia: ѓеврек , Basa Serbia: ђеврек ), bokegh ( Armèni: բոկեղ ), utawa koulouri ( Yunani: κουλούρι ) yaiku roti bunder, biasane ditutupi wiji-wijen utawa, umume, popia, rami utawa wiji kembang srengenge, ditemokake ing masakan bekas Kekaisaran Ottoman, lan Timur Tengah . Ukuran, crunch, chewiness, lan karakteristik Simit liyane beda-beda miturut tlatah. Umume dikenal minangka bagel Turki ing Amerika Serikat .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Raisfeld, Robin and Rob Patronite (2009-10-18). "Lord of the Rings". New York Magazine. Dibukak tanggal 2009-11-17.