Sicario (filem 2015)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sicario
250px
Poster film Sicario
Disutradarani Denis Villeneuve
Diprodhuseri Basil Iwanyk
Thad Luckinbill
Trent Luckinbill
Edward McDonnell
Molly Smith
Diskénariyoni Taylor Sheridan
Dibintangi Emily Blunt
Benicio del Toro
Josh Brolin
Victor Garber
Dimusiki Jóhann Jóhannsson
Sinématografi Roger Deakins
Dibesut déning Joe Walker
Perusahaan
prodhuksi
Black Label Media
Thunder Road Pictures
Dibabar déning Lionsgate
Tanggal metu
  • Mèi 19, 2015 (2015-05-19) (Festival Film Cannes)
  • Sèptèmber 18, 2015 (2015-09-18) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Oktober 2, 2015 (2015-10-02) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
121 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Bahasa Spanyol
Rantaman $30 juta[2]
Kalarisan $84,872,444[3]

Sicario yaiku film aksi kriminal ing Amerika Serikat sing disutradarani dening Denis Villeneuve lan diprodhuksi dening Basil Iwanyk, Thad Luckinbill, Trent Luckinbill, Edward McDonnell lan Molly Smith. Naskah film iki ditulis dening Taylor Sheridan adhedhasar crita asli anggota FBI ditugasake dening pamarentah Amerika Serikat kanggo mateni pimpinan kartel narkoba paling ampuh lan brutal ing Meksiko sajrone perang narkoba Meksiko . Juru paragane ing film iki yaiku Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin lan Victor Garber .

Film Sicario minangka film kerjasamane antara Emily Blunt lan Benicio del Toro sawisé film The Wolfman . Film kasebut uga film kolaboratif saka Benicio del Toro lan Josh Brolin sawise film Wakil Inherent . Film kasebut wiwit tayang ing Festival Film Cannes tanggal 19 Mei 2015 [4][5] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 18 September 2015 kanthi winates lan digunakake ing tanggal 2 Oktober 2015.[6] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Emily Blunt minangka Kate Macer
  • Benicio del Toro minangka Alejandro Gillick
  • Josh Brolin minangka Matt Graver
  • Victor Garber minangka Dave Jennings
  • Daniel Kaluuya minangka Reggie Wayne
  • Maximiliano Hernández minangka Silvio
  • Jon Bernthal minangka Ted
  • Jeffrey Donovan minangka Steve Forsing
  • Raoul Trujillo minangka Rafael
  • Julio Cedillo minangka Fausto Alarcón
  • Hank Rogerson minangka Phil Coopers
  • Bernardo P. Saracino minangka Manuel Díaz

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Sicario nampa ulasan apik saka para juru kritik.. Adhedhasar Tomat Rotten, film nduweni rating 92%, miturut 247 review, kanthi rata-rata rating 8/10.[7] Adhedhasar Metacritic,pikantuk nilai film 82 saka 100, adhedhasar 48 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[8] Adhedhasar CinemaScore, film iki pikantuk nilai "A-" saka panonton film kanggo skala A + nganti F.[9]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Sicario pikantuk $ 46,889,293 ing Amerika Utara lan $ 37.983.151 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 84,872,444, ngluwihi biayaproduksi film $ 30 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 401,288, urutan 25 ing box office. Nanging, ing bukakane akhir minggu secara luas, film kasebut entuk $ 12.148.041, ndadikake urutan kaping 3 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "SICARIO (15)". British Board of Film Classification. July 27, 2015. Dijupuk July 28, 2015. 
  2. "Denis Villeneuve returns to morality's shifting line with 'Sicario". LA Times.com. Dijupuk September 11, 2015. 
  3. a b c "Sicario (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk January 3, 2016. 
  4. "SICARIO". Festival de Cannes. 
  5. "Screenings Guide". Festival de Cannes. 6 May 2015. Dijupuk 8 May 2015. 
  6. "‘Sicario’ Gets Fall Release Date; Emily Blunt, Benicio Del Toro, Josh Brolin Star". Deadline.com. February 23, 2015. Dijupuk February 24, 2015. 
  7. "Sicario (2015)". Rotten Tomatoes. Dijupuk October 5, 2016. 
  8. "Sicario reviews". Metacritic. Dijupuk October 5, 2016. 
  9. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]