Sia Kangri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sia Kangri
Sia Kangri kapernah ing Tibetan Plateau
Sia Kangri
Sia Kangri
Location on China-Pakistan border
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi 7,442 m (24,416 ft) 
Ranked 63rd
Prominèn 640 m (2,100 ft)
Géografi
Location PakistanChina
Parent range Baltoro Muztagh
Panjatan
Panjatan pisanan 1934 by the International Himalaya Expedition led by Günther Dyhrenfurth

Sia Kangri inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang wonten ing Muztagh Baltoro, Pakistan. Pucukipun gunung punika wonten ing Tibet, China kaliyan watesanipun Pakistan. Punika kalebet gunung ingkang inggil wonten ing donya, inggilipun urutan nomer 63 wonten ing donya lan urutan nomer 25 wonten ing Pakistan. Pucukipun gunung punika manggèn wonten ing antawisipun Sungai Indus kaliyan Lembah Tarim Basin. Gunung punika sisih kilenipun Indira Col kirang langkung 3 kilo mèter. Gunung punika inggilipun 7.442 mèter utawi 24.370 [1]

Paminggahan[besut | besut sumber]

Tiyang ingkang kaping satunggal minggah wonten ing Sia Kangri inggih punika Gunther Dyhrenfurth saking èkspèdhisi Swiss utawi Jerman, piyambakipun mandhegani paminggahan tumuju Sia Kangri nalika taun 1934.[2]. Wulan ingkang saé kanggé minggah gunung Sia Kangri inggih punika Juli, Agustus, September[3].

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [kaki.http://wikimapia.org/9725200/Sia-Kangri](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  2. [1](dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)
  3. / Sia Kangri(dipunundhuh tanggal 16 Oktober 2012)