Shiruko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Shiruko karo genmai mochi

Ana rong jinis shiruko adhedhasar macem-macem cara masak kacang azuki. Kacang Azuki bisa diowahi dadi tempel, remuk tanpa bentuk sing asline, utawa campuran pasta lan kacang sing wis diiris.[1] Ana sajian sing padha, zenzai (善哉、ぜんざい?) , sing digawe saka tempel kenthel kanthi panas lan kurang banyune tinimbang shiruko, kaya ta nggawe senggol utawa marmalade. Ing Jepang Kulon, Zenzai nuduhake jinis shiruko sing digawe saka campuran pasta lan kacang sing diiris . Ing Okinawa, tembung "zenzai" umume nuduhake sup kacang iki sing disedhiyakake nganggo es sing dicukur nganggo mochi . Topping liyane, kaya ta susu kental manis, sok-sok ditambahake kanggo rasa.

Akeh wong Jepang sing disenengi, utamane nalika musim salju.[1] Setengah-ilang caket mochi lan manis, anget porridge kacang abang wis sante dening akeh. Shiruko asring disajikake kanthi sajian saka bahan sing asem utawa asin, kaya ta umeboshi utawa shiokombu kanggo nyegerake langit-langit amarga shiruko manis banget saengga rasane bisa digawe suwe.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Otani, Hiromi (2004-03-05). "Shiruko: Sweet Bean Soup to Warm You Up in Cold Weather". Nipponia on Web Japan. Dibukak ing 2007-11-13.