Sherlock (TV séri)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gambar:Sherlock titlecard.jpg
Gambar pambuka TV séri Sherlock

Sherlock iku TV séri drama kriminal Britania-Amérika [1][2][3] sing ngadhedhasar saka carita detektif déning Sir Arthur Conan Doyle, Sherlock Holmes. Diciptakaké déning Steven Moffat lan Mark Gatiss, diperagaké déning Benedict Cumberbatch minangka Sherlock Holmes lan Martin Freeman minangka Doctor John Watson. Sepuluh èpisode uwis diprodhuksi, telung mangsa ing taun 2010, 2012 lan 2014, lan uga siji èpisode spesial ing 1 Januari 2016. Mangsa kepapat tembé digarap, panjupukan gambar diwiwiti ing April 2016 lan rencanané arep disiyarké ing taun 2017. Séri iki nyeritakaké nganggo sudut pandang jaman saiki, nanging ing èpisode spésial ana kombinasi jaman Victoria sing uga padha karo carita Holmes sing aseli. Produksi Sherlock iku kerjasama antawis BBC lan WGBH Boston kanggo Masterpiece anthology series ing PBS, uga karo Sue Vertue lan Elaine Cameron saka Hartswood Films minangka prodhuser. Siyaran kapisan TV séri iki ing Cardiff, Wales, lan North Gower Street ing London kanggo panjupukan gambar sisih njaba 221B Baker Street, omahé Holmes lan Watson.

Kabéh sériné uwis ana ing DVD lan Blu-ray, bebarengan karo edisi tie-in carita Conan Doyle sing aseli lan lagu iringan sing diciptakaké déning David Arnold lan Michael Price. Ing wulan Januari taun 2014, aplikasi mobil resmi uga digebyagaké nganggo jeneng Sherlock: The Network.[4][5]

Premis[besut | besut sumber]

Sherlock nyeritakaké "konsultan detektif" Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) mecahaké misteri-misteri ing London. Holmes diasisténi déning kanca sak kamaré, Dr John Watson (Martin Freeman), sing tembé mulih saka tugas militèr ing Afghanistan bebarengan karo Royal Army Medical Corps. Sanadyan Metropolitan Police Service Detective Inspector Greg Lestrade (Rupert Graves) lan sing liyané kapisanan sujana marang Holmes, nanging kapinterané sing mahambara lan dhèwèké nduwéni mripat sing landhep kanggo mraniti, ndadéaké dhèwèké wigati lan dibutuhaké. Ing Mr. Watson blog sing nyeritakaké petualangane dhèwèké lan Mr. Holmes, Holmes dadi sélèbriti sing angél ditemoni nanging iku ndadiaké rèporter kecénéng lan penasaran marang kasus-kasus lan uripé sing ora biyasa. Saka wong biyasa lan pameréntah Britania nemoni dhèwèké kanggo njaluk tulung

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. "MASTERPIECE and PBS Announce New "Sherlock" Special to Premiere on January 1". PBS. 25 October 2015. Dijupuk 1 July 2016. 
  2. "PBS & BBC Ink Multi-Title Co-Production Deal". Variety. 19 January 2015. Dijupuk 1 July 2016. 
  3. "BBC, PBS Renew 'Masterpiece' Partnership". The Wrap. 22 February 2010. Dijupuk 1 July 2016. 
  4. Jeffrey, Morgan. "Sherlock: The Network app: 'It's a bit of Cumberbatch in your pocket'". Digital Spy. 
  5. The Digital Development Factory Pty Ltd (20 January 2014). "Sherlock: The Network. Official App of the hit TV detective series". App Store.