Shen Congwen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Shen Congwen(沈从文) ya iku jeneng pena saka Shen Yuehuan (沈岳煥), sawijining penulis kontemporer lan arkéolog saka Cina. Dikenal kanthi gaya penulisané kang éndah lan ngemu nuansa klasik Cina. Karyané kang dikenal ya iku Bian Cheng (边城). Dhèwèké kerep nulis ngenani perasaan manungsa lan panguripane manungsa.

Wiwitané dhèwèké olèh inspirasi akèh saka penulis Lu Xun kang akèh nulis ngenani kampung asal. Saya suwé karyané Shen Congwen dadi karya ngrembug ngenani panguripan kang seimbang antarané fisik lan spiritual lan sipat dhasar manungsa kang ilang amarga modhèrnisasi. Dhèwèké mratélakaké yèn masarakat wektu iku wiwit dadi hipokrit lan korup. Tema ngenani gambaran masarakat kelas ngisor dadi proritas Shen Congwen nalika ngritik nagara. Shen Congwen duwé gaya kang béda nalika nulis lan uga ngusadani penulis modhèren, Wang Zengqi, Ye Weilin lan Gu Hua.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Shen Congwen, Chinese Culture Online (Diundhuh tanggal 24 Mèi 2010)