Shen Congwen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Shen Congwen(沈从文) ya iku jeneng pena saka Shen Yuehuan (沈岳煥), sawijining penulis kontemporer[1] lan arkéolog saka Cina.[2] Dikenal kanthi gaya penulisané kang éndah lan ngemu nuansa klasik Cina.[1] Karyané kang dikenal ya iku Bian Cheng (边城)[1] Dhèwèké kerep nulis ngenani perasaan manungsa lan panguripane manungsa.[1]

Wiwitané dhèwèké olèh inspirasi akèh saka penulis Lu Xun kang akèh nulis ngenani kampung asal.[2] Saya suwé karyané Shen Congwen dadi karya ngrembug ngenani panguripan kang seimbang antarané fisik lan spiritual lan sipat dhasar manungsa kang ilang amarga modhèrnisasi.[2] Dhèwèké mratélakaké yèn masarakat wektu iku wiwit dadi hipokrit lan korup.[2] Tema ngenani gambaran masarakat kelas ngisor dadi proritas Shen Congwen nalika ngritik nagara.[2] Shen Congwen duwé gaya kang béda nalika nulis lan uga ngusadani penulis modhèren, Wang Zengqi, Ye Weilin lan Gu Hua.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d (ing basa Cina) Zhao, Zhangzheng(赵长征). (2007). Wenxue Zhuanye Hanyu Jiaocheng (文学专业汉语教程). Beijing: Peking University Press (北京大学出版社). Hal. 15
  2. a b c d e f Shen Congwen, Chinese Culture Online (Diundhuh tanggal 24 Mèi 2010)