Shaun The Sheep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Shaun the Sheep
Shaun the Sheep.PNG
Genre Serial animasi komedi kanggo anak-anak
Digawé déning Nick Park
Dikembangaké déning Richard Goleszowski
Alison Snowden
David Fine
Produser Richard Goleszowski
Christopher Sadler
Pangisi swara John Sparkes
Justin Fletcher
Kate Harbour
Richard Webber
Jo Allen
Musik déning Mark Thomas
Lagu pambuka "Life's a Treat", performed by Vic Reeves
Negara asal United Kingdom
Basa asli English
Gunggung seri 2
Gunggung episode 80 (dhaptar episode)
Prodhuksi
Eksekutif prodhuser Miles Bullough
David Sproxton
Peter Lord
Nick Park
Prodhuser Julie Lockhart, Gareth Owen
Suwéné acara 7 menit
Prodhuksi Aardman Animations
Pambabaran
Saluran tivi CBBC
Format gambar PAL (576i) (2007)
HDTV (1080i) (2009–present)
Format swara Stereo
Lakuné acara Maret 5, 2007 (2007-03-05) – saiki
Kronologi
Acara kang gegayutan A Close Shave
Timmy Time
Pranala jaba
Website

Shaun the Sheep[1] iku animasi gaweyane nagara Inggris.[2] Shaun the Sheep wiwit dibabarake ing sasi Maret 2007 déning CBBC ing Inggris.[2] Shaun the Sheep nyritakake domba-domba cerdas kang tumindake kaya manungsa, asring tumindak konyol, lucu, lan kreatif.[2] Shaun the Sheep nggabungake slapstik lan classic silent comedy, ora ana omonge antarané karakter siji menyang liyané karakter, arep padha karo filem Mr.Bean.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Paraga kang ana ing filem Shaun The Sheep ya iku:[3]

  • Shaun: pandheganing gerombolan wedhus, iku dadi karakter utama. Dhèwèké pinter, keren mesthi duwé ide-ide kang kreatif, béda karo wedhus-wedhus liyané kang kadhang-kadhang oon.
  • Shirley: wedhus kang ukurane gedhé dhéwé, asring didadèkaké piranti déning kanca-kancane yèn mbutuheke barang kanggo ngentèkaké panganan utawa barang-barang liyané.
  • Timmy: wedhus paling nom amarga isih bayi, seneng nglakoni perkara kaya déné bayi, main hajar, kadhang uncal-uncalan kana-kéné. Untung ana ibune kang njaga trus.
  • Bitzer: kanca cedhaké Shaun, iku asu kang njaga perternakan. Bitzer mesthi ngupayakake kang paling apik kanggo njaga kanca-kancane, wedhus-wedhus kang nakal, supaya ora kangelan. Asu iki uga kurang cerdas yèn dibandhingake karo shaun.
  • The Farmer, wong tani kang duwé peternakan kanthi direwangi Bitzer.
  • Pidsley: Mungsuhe Shaun, péngin banget dadi panrima tunggal perhatiane Petani. Dia sujana banget gegayutane Bitzer karo wong tani, dhèwèké uga ora seneng wedhus. Dhèwèké mikir yèn wedhus iku bodo.
  • The pigs: Telung babi lemu kang sabendinane mungsuhi Shaun lan kanca-kancane supaya uripé kangelan. Nanging misine iku gagal trus.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ (ing basa Inggris)www.shaunthesheep.com Situs resmi (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d (ing basa Inggris)imdb.com Shaun The Sheep (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  3. ^ (ing basa Indonésia)mas-tony.com Shaun The Sheep di TV (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)