Shaun The Sheep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Shaun the Sheep[1] iku animasi gaweyane nagara Inggris.[2] Shaun the Sheep wiwit dibabarake ing sasi Maret 2007 déning CBBC ing Inggris.[2] Shaun the Sheep nyritakake domba-domba cerdas kang tumindake kaya manungsa, asring tumindak konyol, lucu, lan kreatif.[2] Shaun the Sheep nggabungake slapstik lan classic silent comedy, ora ana omonge antarané karakter siji menyang liyané karakter, arep padha karo filem Mr.Bean.[2]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Paraga kang ana ing filem Shaun The Sheep ya iku:[3]

  • Shaun: pandheganing gerombolan wedhus, iku dadi karakter utama. Dhèwèké pinter, keren mesthi duwé ide-ide kang kreatif, béda karo wedhus-wedhus liyané kang kadhang-kadhang oon.
  • Shirley: wedhus kang ukurane gedhé dhéwé, asring didadèkaké piranti déning kanca-kancane yèn mbutuheke barang kanggo ngentèkaké panganan utawa barang-barang liyané.
  • Timmy: wedhus paling nom amarga isih bayi, seneng nglakoni prakara kaya déné bayi, main hajar, kadhang uncal-uncalan kana-kéné. Untung ana ibune kang njaga trus.
  • Bitzer: kanca cedhaké Shaun, iku asu kang njaga perternakan. Bitzer mesthi ngupayakake kang paling apik kanggo njaga kanca-kancane, wedhus-wedhus kang nakal, supaya ora kangelan. Asu iki uga kurang cerdas yèn dibandhingake karo shaun.
  • The Farmer, wong tani kang duwé peternakan kanthi direwangi Bitzer.
  • Pidsley: Mungsuhe Shaun, péngin banget dadi panrima tunggal perhatiane Petani. Dia sujana banget gegayutane Bitzer karo wong tani, dhèwèké uga ora seneng wedhus. Dhèwèké mikir yèn wedhus iku bodo.
  • The pigs: Telung babi lemu kang sabendinane mungsuhi Shaun lan kanca-kancane supaya uripé kangelan. Nanging misine iku gagal trus.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (ing basa Inggris)www.shaunthesheep.com Situs resmi (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  2. a b c d (ing basa Inggris)imdb.com Shaun The Sheep (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)
  3. (ing basa Indonésia)mas-tony.com Shaun The Sheep di TV (kaundhuh tanggal 18 Agustus 2011)