Seungjeongwon Ilgi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seungjeongwon Ilgi

Seungjeongwon Ilgi utawa Buku Harian Sekretariat Karajan (승정원일기;承政院日記) ya iku kumpulan buku padinan kang ngrekam kedadeyan-kedadeyan sabendinane lan jadwal nyambut gawene para raja Dinasti Joseon, wiwit saka Raja Taejo (raja wiwitan) nganti raja kang pungkasan, Raja Sunjong (raja ke-27).[1] Buku padinan iki minangka rekaman sajarah asli kang paling akèh ngrembag babagan Dinasti Joseon, saliyané iku uga nulis ngenani rahasia-rahasia pura kang ora dingerteni.[1] Amarga catatan iki didadèkaké sumber utama tulisan ing Babad Dinasti Joseon mula biji sejarahe luwih gedhé tinimbang babad mau.[1] Saiki buku padinan iki ana 3.243 volume kang isih sisa lan nyatet informasi wiwit tanggal 12 Maret 1623 (taun kawiwitan ing mangsa pamaréntahan Raja Injo) sampai tanggal 29 Agustus 1910 (taun kaping 4 pamaréntahan Raja Sunjong).[1] Ing taun 1999 Seungjeongwon Ilgi didadèkaké Harta Nasional Koréa Kidul Nomor 303 lan ing taun 2001 dilebokake minangka Warisan Memori Dunia UNESCO.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Seungjeongwon Ilgi, visitkorea. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.
  2. ^ Seungjeongwon Ilgi, the Diaries of the Royal Secretariat, unesco. Diundhuh tanggal 29 Mèi 2010.

Cithakan:Warisan Memori Dunia Koréa Kidul