Seto Nurdiyantoro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Agung Setyabudi
Informasi pribadi
Jeneng lengkap Agung Setyabudi
Tanggal lair 2 November 1972 (umur 48)
Papan kelairan Surakarta, Indonesia
Dhuwur 1,75 m (5 ft 9 in)
Posisi bermain Defender
Informasi klub
Klub saiki Pensiun
Karier senior*
Tahun Tim Tampil (Gol)
1992–1998 Arseto Solo ?? ??
1999–2001 PSIS Semarang ?? ??
2001–2002 Persebaya Surabaya ?? ??
2002–2005 PSIS Semarang ?? ??
2005–2010 Persis Solo ?? ??
Tim nasional
1993–2004 Indonesia 53 (1)

Matheus Seto Nurdiantara (lair ing Kalasan, Sleman, 14 April 1974, umur 46 taun) yaiku pemain bal-balan Indonesia lan pelatih sing biyen dadi gelandang nyerang. Seto pungkasan main ing klub PSIM Yogyakarta lan pensiun ing 2013. Saiki dheweke dadi pelatih klub YOGYAKARTA PSIM ing Liga 2 2020. Seto Nurdiyantara uga duwe sedulur sing aktif ing bal-balan nasional, yaiku Yohanes Yuniantara lan Fajar Listyantara.

Asmane misuwur minangka petualang ing Mataram Earth, pemain kanthi karakteristik no. 8 iki asring klub obah. Lair ing Sleman, dheweke dadi pemain sing dilatih dening PSS Sleman nalika isih enom, sadurunge mbela klub amatir ing sacedhake dununge, PSK Kalasan.

Nanging, karier dheweke mundur sawise nyebrang menyang tim saingan, PSIM Yogyakarta. Pelita, kepincut karo katrampilan Seto Nurdiantoro, banjur njaluk supaya dheweke main ing Jakarta lan Solo. Dheweke uga nampa panggilan saka timnas Indonesia. Nanging, omahe isih Sleman. Sawise Pelita Solo, Seto bali menyang tangane Super Elja lan sukses nggawa PSS Sleman ing jaman keemasan.

Seto Nurdiantoro nyabrang maneh menyang Laskar Mataram ing taun 2005. Banjur, Seto miwiti karir pelatih minangka asisten pelatih lan pemain ing Persiba Bantul sing menang Divisi Pertama ing musim 2010/2011. Sadurunge pungkasane crita dadi pemain bal-balan ing PSIM Yogyakarta.

Ana telung periode sing kacathet nalika Seto mbela PSIM Yogyakarta. Cukup cukup wektu supaya jantunge macet ing kana. Yen ora kabeh, paling ora ana perasaan. Nalika liyane isih ditinggalake ing Bumi Sembada, ing kana PSS Sleman tuwuh lan dipupuk dadi petualang sing angel [1].

Karir[besut | besut sumber]

Minangka Pemain[besut | besut sumber]

Minangka Pelatih[besut | besut sumber]

  • PSS Sleman (2018-2020)
  • Tim Pra PON DIY (2015-sekarang)
  • PSIM Yogyakarta (2013-2015)

Gelar[besut | besut sumber]

Minangka Pemain[besut | besut sumber]

PSS Sleman[besut | besut sumber]
Persiba Bantul[besut | besut sumber]
  • Divisi Satu Liga Indonesia Juara (1) 2010 - 2011

Indonesia[besut | besut sumber]

Minangka Pelatih[besut | besut sumber]

PSS Sleman[besut | besut sumber]

Gol InterNasional[besut | besut sumber]

Gol Tanggal Stadion Lawan Skor Hasil Pertandingan
1 16 November 2000 Stadion Rajamangala, Bangkok, Thailand Vietnam 1-1 2-1 Piala Tiger 2000
  1. bola, ot. https://otbola.xyz/. Missing or empty |title= (pitulung)