Selhurst Park

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadioné Crystal Palace F.C.

Selhurst Park iku salah sijiné stadion bal-balan sing onok ndhik pinggirané London selatané Norwood ndhik Borough of Croydon. Stadion iki sarangé teko klub bal-balan Crystal Palace F.C. sing nduwé kapasitas 26.309 nggon lungguh.[1] Dibangun taun 1922 lan sadurungé tau dinggo karo beberapa klub bal-balan ndhik London. Stadion iki dirancang karo Archibald Leitch ya iku arsitek teko Sekotlan lan didhekno karo Humphreys. Stadion iki diresmèkno karo walokotané London tanggal 30 Agustus 1924 karo onok tetandhingané Crystal Palace nglawan Sheffield Wednesday.[2] Taun 1979 onok rekor kanggo pendukung sing teko ya iku 51.801 uwong kanggo ndeleng tetandhingané Crystal Palace karo Burnley ndhik Divisi Loro lan menang.[2] Taun 1994 stadion iki direnovasi manèh.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "Selhurst Park". www.footballgroundguide.com. Dijupuk 10 August 2016. 
  2. a b "Selhurst Park". www.stadiumguide.com. Dijupuk 10 August 2016. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]