Sekaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Watu sekaran utawa mung asring karan sekaran ya iku watu utawa cithakan semèn kang kawangun sawijing wujud, kaselehake ana ing papan kang ing kono kanggo ngubur jenasah siji wong, tujuane kanggo tetenger manawa ing kono iku sumimpen jisime wong sahengga wong kang mara ing kono kudu netepi adab-adab ing kuburan kaya ta nguculi srandal utawa sepatu, ora kena maca al-Quran lan salat.

Tembung sekaran saka tembung sekar utawa kembang, ya iku papan nyelehake kembang nalika wong ziarah kubur ing kono.

Uga delengen[besut | besut sumber]