Sedhotan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sedhotan

Sedhotan ya iku sawijing pipa cilik kang digunakake kanggo ngilekake omben-omben saka wadhah marang cangkem wong kang ngombe kanthi daya sedhot. Sedhotan kang wiwitan megunanake ros sesuketan utawa damen. Banjur ana uga sedhotan kang digawé saka beling lan ing nalika iku sedhotan dadi barang kang larang. Sawise ditemokake sedhotan kang digawé saka plastik tipis.

Umume sedhotan dawane watara 10–20 cm lan dhiametere 3–10 mm.

Ngombe wedang nganggo sedhotan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sedhotan&oldid=989079"