Sari tebu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jus tebu
Mesin kang digunakake kanggo ngekstrak jus tebu

Jus tebu minangka cuweran kang diekstrak saka tebu ditekan. Dikonsumsi minangka omben-omben ing pirang-pirang panggonan, utamané ing endi tebu ditandur kanthi komersial, kayata Asia Tenggara, Benua India, Afrika Lor, lan Amerika Latin . Jus tebu dipikolehi kanthi ngremuk tebu kang dikupas ing pabrik lan minangka salah sawijining prekursor utama rum .

Ing Amerika Serikat ing sirup tebu kang diolah digunakake minangka pemanis ing produksi panganan lan minuman, "jus tebu kang nguap" dianggep dening Administrasi Pangan lan Obat (FDA) minangka istilah "gula" kang nyasarke amarga label produk amarga FDA nganggep "jus" minangka cairan kang asale saka woh-wohan utawa jangan ; istilah kang disenengi yaiku "gula tebu". [1] [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng fda-fedreg2016
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng fda-guide2016