Sambal Tuktuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sambal tuktuk
200px
Seporsi tuktuk yang siap dikonsumsi.
Panggonan asal Indonesia
Tlatah utawa praja Sumatera Utara
Digawé Suku Batak
Buku masakan: Sambal tuktuk  Médhia: Sambal tuktuk

Sambal tuktuk inggih punika dhaharan khas tradhisional Batak ingkang asalipun saking Tapanuli. Bahan-bahan ingkang dipunginakaken kanggé damel sambel tuktuk punika boten béda kaliyan bahan-bahan sambel. Ingkang ndadosaken béda kaliyan sambel ingkang sanesipun inggih punika wontenipun andaliman.

Wonten ing wewengkon sanesipun, sambal tuktuk punika dipuncampur kaliyan ulam aso-aso (satunggaling ulam kembung ingkang sampun dipundamel garing), nanging menawi boten manggihaken ulam kasebat saged dipungantos kaliyan ulam teri tawar.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Suku Batak Toba


Cithakan:Masakan-stub