Saltimbocca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Saltimbocca
Saltimbocca raw (2).jpg
Saltimbocca (uncooked)
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaRome
Woworan pokokveal, prosciutto and sage
Buku masakan: Saltimbocca  Médhia: Saltimbocca

Saltimbocca, uga ditulis saltinbocca ( UK /ˌsæltɪmˈbɒkə, -ˈbkə/, US /ˌsɔːl-/, palafalan jroning basa Italia: [ˌsaltimˈbokka] ; Italian ), minangka panganan Italia (uga misuwur ing sisih kidul Switserlan ). Iki kalebu daging pedhet sing wis dibaris, dibungkus karo prosciutto lan sage, banjur direndhem ing anggur, minyak, utawa banyu asin, gumantung karo wilayah utawa selera dhewe. Versi asli saka sajian iki yaiku saltimbocca alla Romana ("saltimbocca Roman-style"),[1] sing kalebu daging pedhet, prosciutto lan sage, digulung lan dimasak nganggo anggur putih lan butter sing garing. Marsala sok digunakake. Kajaba iku, kadang daging sapi lan prosciutto ora digulung nanging ditinggal rata. Variasi Amerika ngganti daging pedhet karo daging pitik utawa daging babi. [2][3]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Wayne Gisslen, Mary Ellen Griffin, Le Cordon Bleu, Professional Cooking for Canadian Chefs (Hoboken: John Wiley & Sons, 2006), p. 348
  2. "Chicken Saltimbocca Recipe". nytimes.com. Dibukak ing 6 April 2018.
  3. Food Wishes (10 November 2017). "Pork Saltimbocca - Food Wishes". Dibukak ing 6 April 2018.