Saadah Alim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Saadah Alim (mijil wonten Padang, 9 Juni 1897, piyambakipun séda wonten Jakarta, 18 Agustus 1968) inggih punika panulis uga wartawan saking Padang, Sumatra Kulon. Sasampunipun purna ing pawiyatan Sekolah Guru (Kweekschool, 1917) wonten ing Bukittinggi, piyambakipun ngasta wonten HIS (pawiyatan ingkang sami kaliyan SD) ing Padang antawis taun 1928-1920, lan ngasta ing Meisjes Normaal School (Sekolah Guru Wanita) ingkang ugi mapan ing Padang. Piyambakipun lajeng mlebet ing jurnalistik kanthi mbabaraken kalawarti wanodya: Suara Perempuan, pikantuk pambiyantu dhateng Kalawarti Bintang Timur (wiwit 1924), dados pangarsa ing Kalawarti Krekot's Magazine (wiwit 1930), ingkang salajengipun dipundadosaken lampiran ing kalawarti Bintang Timur, dados pembantu tetap majalah dan harian (1924-1940): Bintang Hindia, Panji Pustaka, Het Dagblad, Pustaka Timur, Volkscourant[1].

Karya[besut | besut sumber]

Pembalasannya (drama, 1940), Taman Penghibur Hati (kumpulan cerpen, 1941), Zuleika Menyingsingkan Lengan Baju (terjemahan saking seratanipun Reisco), Angin Timur Angin Barat (tejemahan novel, 1949, Seratanipun Pearl S. Buck), Marga Hendak Tegak Sendiri (terjemahan novel, 1949, seratanipun Freddy hagers), Jacob si Lurus Hati (terjemah cerita anak, 1949, seratanipun Maryat) Pengalaman Huckleberry Finn (terjamah cerita anak, 1949, seratanipun Mark Twain), Rahasia Bilik Terkunci (terjemah cerita anak, seratanipun Diet Kramer), Menghadapi Hidup Baru (terjemahan seratan saking G.A. Leenbruggen), lan sanès-sanèsipun.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rampan, Korrie Layun, 1953- (2000). Leksikon susastra Indonesia (Cet. 1 ed.). Jakarta: Balai Pustaka. ISBN 9796663589. OCLC 47208002.CS1 maint: multiple names: authors list (link)