SMP Negeri 13 Semarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Logo SMP N 13 Semarang

SMP Negeri (SMPN) 13 Semarang, salah sawijining Sekolah Menengah Pertama kang ana ing Jl. Lamongan Raya, Sampangan, Kacamatan Gajahmungkur Provinsi Jawa Tengah, Indonesia.[1] padha karo SMP liyané ing Indonesia suwéné pendhidhikan ing kéné dilakoni telung taun, wiwit kelas VII nganti kelas IX.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

SMPN 13 Semarang biyene iku Sekolah Kerajinan Negeri (SKN) kang manggon ing Jl. Dr. Cipto No. 121 Semarang.[2] SKN iki mung ana suwéné rong taun, banjur maleh dadi Sekolah Teknik Negeri XI.[2]

Adhedasar Surat Dudutan Mantri Pendidikan Dasar dan Kebudayaan RI tanggal 5 April 1965, no. 60/Dirp/B.j/1965 kaetung wiwit tanggal 1 Agustus 1965 STN XI kang duwé 3 jurusan ya iku:

  • Jurusan Wangunan Air ana 2 kelas[2][3]
  • Jurusan Perabot Rumah ana 2 kelas[2][3]
  • Jurusan Dekorasi Ukir ana 2 kelas[2][3]

Adhedasar Surat Dudutan Mantri Pendidikan Dasar dan Kebudayaan RI 17 Fèbruari 1979 No. 030/ u / 1979 kaetung wiwit April 1979 ST XI diintegrasikake dadi Sekolah Menengah Umum TIngkat Pertama kang saiki jenenge SMP Negeri 13 Semarang kang panggonane saiki Jl. Lamongan Raya, Kalurahan Sampangan, Kacamatan Gajah Mungkur, Kota Semarang.[3]

Adhedhasar putusan Dirjen Pendidikan Dasar dan Menengah No.480/C/1992 kaetung wiwit tanggal 15 Dhésèmber 1992 SMP Negeri 13 Kota Semarang dikukuhaké mawa SMP Tipe B.[3]

Ekstrakurikuler[besut | besut sumber]

Tegesé Logo SMP Negeri 13 Semarang[besut | besut sumber]

Logo SMP N 13 Semarang

Bingkai lan wujud bunder

mralambangake kakuwatan, ana ing usaha ngangsu kawruh kudu kuwat marang ati lan duwé tekad kang wutuh nganti tekan panggonan kang paling dhuwur, mlaku terus ora tau mandheg.[5]

Gambar buku

Ditegesake mawa sumbering kawruh iku tegesé rikala ngangsu kawruh sekolah dianggep dadi sumbering nggolèk kawruh terus-terus tnapa duwé watesan.[5]

Gambar Kembang

mralambangake wangi mawa nandhakake akhlak kang mulya, diarepake siswa saliyané cerna ing pikiran uga duwé akhlak kang mulya, saéngga bisa njungjung dhuwur martabate kulawarga, sekolah, masarakat, bangsa lan nagara.[5]

Gambar rerenggan kaya sayap cacahé 12 + 1 buntut

mralambangake angka 13 kang dadi identitas SMP Negeri 13 Semarang, lan uga mènèhi teges supaya ngangsu kawruh sadhuwur-dhuwure, ing endi baé lan nganti kapan baé.[5]

Werna Biru Tuwa lan enom

mralambangake tèknologi kang canggih.[5]

Warna kuning

ya iku warna kasalisator kang diprelokake kanggo nggawe warna liya, saéngga diarepake ngèlmu kang ditampa bisa dimanfaatake ing babagan apa baé.[5]

Kepala Sekolah[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b Profil SMP N 13 Semarang (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2013)
  2. a b c d e Sejarah SMPN13SMG (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2013)
  3. a b c d e f g h i j k l m n Portal Semarang (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2013)
  4. Eksrakurikuler SMP N 13 Semarang (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2013)
  5. a b c d e f makna logo (dipunundhuh tanggal 8 Januari 2013)