Sèt

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sèt ing bawang bombay

Sèt iku wujud larva saka tataran uripé laler. Laler ngendhog ana awak kéwan kang mati utawa tatu, banjur endhogé netes dadi sèt. Saliyané iku, uga ing sesuker kéwan utawa manungsa kang isih teles. Sèt kerep tinemu ing daging sing bosok. Anané sèt sing tinemu ing mayit iku bisa dadi pituduh tumrap ahli forensik.

Saliyané iku amarga sèt namung mangan daging sing wis bosok, ing ngèlmu kadokteran kerep kanggo ngresiki sawijining tatu sing parah lan ngéndhani amputasi. Saliyané iku set kerep didol minangka pakan mancing iwak lan pakan manuk.