Menyang kontèn

Ryōgoku Kokugikan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ryōgoku Kokugikan
Ryōgoku Sumo Hall
Ryōgoku Kokugikan, tampilan saka sisih Kulon kanthi latar mburi Musiyum Edo-Tokyo
LocationSumida, Tokyo, Jepang
OwnerJapan Sumo Association
OperatorJapan Sumo Association
Capacity11,098[1]
OpenedJanuari, 1985[2]

Ryōgoku Kokugikan (両国国技館?), uga dikenal kanthi jeneng Ryōgoku Sumo Hall utawa Kokugikan Arena, yaiku arena olahraga njero ruangan sing ana ing lingkungan Yokoami (wewatesan karo lingkungan Ryōgoku Sumida, salah siji saka 23 distrik khusus Tokyo ing Jepang, jejere Musiyum Edo-Tokyo. Bangunan iki minangka bangunan nomer telu sing dibangun ing Tokyo sing ana gandhengane karo jeneng kokugikan. Bangunan saiki dibukak ing taun 1985 lan kapasitas 11.098 wong.[2][1]

Umume digunakake kanggo turnamen gulat sumo (honbasho) lan tuan rumah Hatsu (taun anyar) honbasho ing wulan Januari, Natsu (musim panas) honbasho ing wulan Mei, lan Aki (musim gugur) honbasho ing wulan September. Uga dununge musiyum babagan sumo.[3]

Papan iki uga digunakake kanggo acara njero ruangan liyane, kayata tinju, gulat pro, lan konser musik.[4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "ホーム > 国技館のご案内 > 概要". Nihon Sumo Kyokai. Dibukak ing 7 May 2017.
  2. a b Shapiro, David (1995). Sumo: A Pocket Guide. Tokyo: Charles E. Tuttle Company, Inc. kc. 44. ISBN 978-1-4629-0484-6. Dibukak ing 7 May 2017.
  3. Japan, An Illustrated Encyclopedia (Hardcover). Tokyo, Japan: Kodansha. 1993. kc. 817. ISBN 4-06-205938-X.
  4. Gunning, John (12 February 2020). "Legendary Ryogoku Kokugikan has adapted to modern needs". The Japan Times. Dibukak ing 12 February 2020.