Rum lan Coke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rum and Coke
Cuba libre
IBA official cocktail
15-09-26-RalfR-WLC-0056.jpg
JinisCocktail
Alkohol utama miturut volume
SuguhanOn the rocks; poured over ice
Garnish standarLime wedge
Gelas omben-omben standar
Highball Glass (Tumbler).svg
Highball glass
IBA specified
ingredientsCithakan:Dagger
Cara nyiapakeBuild all ingredients in a highball glass filled with ice. Garnish with lime wedge.
Cithakan:Dagger Cithakan:IBA recipe
Loro liber Kuba kanthi hiasan lemon

Rum lan Coke, utawa ing Kuba libre ( /ˈkjuːbə ˈlbr/ KEW-bə LEE-bray, Pangucap cara Spanyol: [ˈkuβa ˈliβɾe] ; secara harfiah "Kuba Gratis"), minangka koktail bal - balan sing kalebu cola, rum, lan ing pirang-pirang resep jus jeruk ing es. Cara tradisional, bahan cola yaiku Coca-Cola ("Coke") lan alkohol minangka rum ringan kayata Bacardi . Nanging, omben kasebut bisa digawe nganggo macem-macem jinis rums lan merek cola, lan jus jeruk nipis bisa uga ora kalebu.

Rum lan Coke misuwur banget; Bacardi ngramal yen iki minangka minuman beralkohol paling populer kaloro ing donya. [1] Popularitas kasebut asalé saka macem-macem bahan lan bahan baku murah, lan kasunyatane gampang banget digawe. Amarga bisa digawe kanthi jumlah utawa gaya rum, gampang disiyapake lan angel dirusak. [2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Wilson, Jason (April 26, 2011). "Spirits: Long live the Cuba Libre". The Washington Post. Dibukak ing July 27, 2018.
  2. Curtis 2009.