Roti endhut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Roti endhut
Gambar:Kue blethok surga.JPG
Roti endhut kang siyap dipundhahar
Panggonan asal Indonésia
Tlatah utawa praja Jawa
Woworan pokok Ketéla pohung
Buku masakan: Roti endhut  Médhia: Roti endhut

Roti lendhut punika salah satunggaling dhaharan tradhisional ingkang kadamel saking téla. Roti lendhut punika gadhah raos manis, gurih amargi bahan roti lendhut punika gendhis pasir lan sakedhik sarem. Bahanipun bilih badhé damel Roti endhut punika gampil lan mirah. Bahanipun inggih punika[1]:

  • 250 gr gandum
  • 500 gr kenthang, dipundang lan dipunuleg
  • 250 gr gendhis pasir
  • 150 gr butter. dipunenceraken
  • 3 btr kuning tigan
  • 2 btr putih tigan
  • 500 ml santen
  • ½ sdt sarem
  • 1 pak vanilli bubuk
  • Kismis

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. nauliskitchen.com Kue blethok dipununduh tanggal 06 Juni 2012