Roquefort

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Roquefort
Wikicheese - Roquefort - 20150417 - 003.jpg
Nagara asalFrance
Wewengkon, kuthaRegion surrounding
Roquefort-sur-Soulzon
Sumberé susuEwe (sheep)
PastéurisasiNo
TèksturSemi-hard
Suwéné nuwa5 months
SèrtifikasiAOC 1925[1]
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons

Roquefort ( UK /ˈrɒkfɔːr/, US /ˈrkfərt/, Prancis: [ʁɔkfɔʁ]  (Speaker Icon.svg listen)pra=|Babagan swara iki ; Occitan  [ˌRɔkɔˈfɔɾt] ) minangka keju susu wedhus saka Prancis Kidul, lan minangka keju biru paling misuwur ing saindenging jagad. [2] Sanajan keju sing padha diprodhuksi ing papan liya, ukum UE negesake manawa mung keju sing umure ana ing guwa Combalou alami Roquefort-sur-Soulzon bisa uga duwe jeneng Roquefort, amarga minangka indikasi geografis sing diakoni, utawa duwe sebutan asal usul sing dilindhungi . Keju kasebut putih, kusut, remuk lan lembab, kanthi cetakan biru sing khas. Iki nduweni wewangian lan rasa khas kanthi rasa asam butyric sing penting; vena biru nyedhiyakake tang sing landhep. Ora duwe kulit; njaba bisa dipangan lan rada uyah. Roda khas Roquefort bobote antara 2.5 and 3 kg (5.5 and 6.6 lb), lan udakara 10 cm (4 in) kenthel. Saben kilogram keju rampung butuh udakara 4.5 litres (1.2 US gal) susu kanggo diasilake. Ing Prancis, Roquefort asring diarani "King of Cheeses" utawa "Cheese of Kings", sanajan jeneng kasebut uga digunakake kanggo keju liyane . [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng inao
  2. Hughes, Tom; Hughes, Meredith Sayles (2005). Gastronomie!: Food Museums and Heritage Sites of France. Piermont, NH: Bunker Hill Publishing. p. 19. ISBN 1-59373-029-2.
  3. "Something is rotten in Roquefort". Business Week. 31 December 2001.