Romulus Augustus

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Romulus Augustus

Romulus Augustus (463-476), dikenal uga kanthi jeneng Romulus Augustulus (Augustus Kecil).[1] Romulus Agustus iku Kaisar Romawi Barat terakir kang nyekel kakuwasaan wiwit tanggal 31 Oktober 475.[1] Romulus Augustus nyekel kakuwasaan nalika umuré isih 12 taun nganti nalika Romulus dibuwang tanggal 4 September 476.[1] Nalika Romulus Augustus diasingaké kekaisaran Romawi Barat, keruntuhan karajan romawi kuno ambruk lan dadi tanda Zaman Pertengahan wiwit ngadeg ing Éropah Barat.[1] Romulus Augustus mung sepuluh sasi nyekel kakuwasaan awit sawisé iku, Romulus Augustus disingkiraké karo Odoacer, pemimpin bangsa Jerman Kuno.[1]

Romulus Augustulus duwé jeneng dawa Flavius Momyllus Romulus Augustulus.[2] Romulus iku anak saka Orestes. Orestes iku pemimpin tentara ing Karajan Romawi barat.[2] Jeneng asliné Romulus Agustus ya iku Augustus ananging wis diganti wiwit cilik amarga nalika isih cilik, bapaké wis mèlu Kaisar Julius Nepos saka Italia.[2] Kurang luwih 12 sasi Orestes mimpin Italia ananging para pasukané banjur nglawan lan milih pemimpin dhéwé kang jenengé Odoacer.[2] Odoacer banjur dadi pemimpin prajurit Jerman, Pasukan Odoacer bisa dicekel Orestes nalika 28 Agustus, 476.[2] Romulus bisa slamet saka prastawa iki lan manggon ing Campania, salah sijiné tlatah ing kidul Italia.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e roman-colosseum.info(dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f britannica.com(dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)