Rompi gondhil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jaket tradisional, sing bakal nganggo klambi loro utawa jaket lan celonone sing beda

A waistcoat ing Bre ( /ˈwɛskət/ utawa /ˈwstkt/ ; uga disebut weskit [1] ), utawa rompi ing AME, punika sleeveless ndhuwur-awak sandhangan . Iku biasane rusak liwat kaos dress lan necktie lan ngisor jas minangka bagéan saka paling wong kang nyandhang formal . Iki uga ditampilake minangka potongan kaping telu ing setelan santai pria telung potong tradisional. [2] Rompi sing diwenehake bisa uga sederhana utawa hiasan, utawa kanggo santai utawa mewah. [3] Miturut sejarah, rompi bisa dipakai ing papan utawa ing sangisore jas sing luwih gedhe gumantung marang cuaca, panganggo, lan setelan. Klambi resmi awan lan klambi semi-formal umume kalebu klambi warna sing beda, kayata ing wulu utawa dara abu-abu, isih katon nganggo klambi esuk lan setelan ruang ireng . Kanggo dasi putih lan dasi ireng, umume putih lan ireng.

Jeneng[besut | besut sumber]

Istilah rompi digunakake ing Inggris lan akeh negara Komanwel . Istilah rompi digunakake kanthi wiyar ing Amerika Serikat lan Kanada, lan asring dipakai minangka bagean saka busana resmi utawa minangka bagéyan katelu saka suit Lounge saliyane jaket lan clono dowo. [4] Tembung rompi asalé saka basa Prancis veste "jaket, jas olahraga", istilah kanggo rompi-waistcoat ing Prancis dina iki kang "gilet", ing Italia basa veste "jubah, gaun", lan basa Latin vestis. Istilah rompi ing negara-negara Eropa nuduhake kaos A, jinis rompi atletik. Banyan, sandhangan India, umume diarani rompi nganggo basa India India.

Rujukan[besut | besut sumber]

Wanita nganggo jaket denim modern.
  1. Wedgwood, Hensleigh (1855). "On False Etymologies". Transactions of the Philological Society (6): 69.
  2. Gavenas, Mary Lisa (2008). Encyclopedia of Menswear. New York: Fairchild Publications. p. 379. ISBN 978-1-56367-465-5.
  3. Pendergast, Sara; Pendergast, Tom; Hermsen, Sarah (2003). Fashion, Costume, and Culture: Clothing, Headwear, Body Decorations, and Footwear through the Ages. Detroit: UXL.
  4. https://www.etymonline.com/word/vest.