Rohan Marley

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rohan Marley taun 2012

Rohan Marley iku juru main bal-balan(American Football) profèsional lan penyanyi reggae sing lair ndhik Kingston, Jamaika tanggal 19 Mèi 1972.[1] Dhèwèkné nduwé lima anak karo Lauryn Hill.[1] Jeneng anak-anaké ya iku Zion David Marley, Selah Louise Marley, Joshua Omaru Marley, John Nesta Marley, lan Sarah Marley.[1] Nanging sakduré kuwi dhèwèkné tau rabi karo Geraldine Khawly wektu ndhik universitas.[2] Anak saka Bob Marley lan bojoné Janet Hunt iki ya iku penyanyi lan pebisnis sanadyan ndisik tau dadi juru main bal-balan Kanada.[3] Bapakné séda wektu Rohan isih umur 9 taun.[3]

Karir[besut | besut sumber]

Saliyané dadi penayanyi lan juru main bal-balan, Rohan uga nduwé perusahaan klambi Tuff Gong WorldWide lan Jammin Java Corp (Sadurungé taun 2011).[2]

Rohan wiwit bal-balan wektu pindah ana ing Amérika Sarékat lan main ndhik SMA Miami Palmetto karo Perguruan Tinggi.[2] Dhèwèkné main ndhik posisi gelandang wektu ndhik University of Miami taun 1992.[2] Kanca-kancané wektu dadi juru main bal-balan ndhik universitas ya iku Dwayne Johnson lan Ray Lewis.[2]

Sakbanjuré dhèwèkné main kanthi profésional mung beberapa taun waé.[2] Nanging sakbaré kuwi dhèwèkné fokus ana ing bisnis dan dadi uwong sing ngedhekné Marley Coffee.[2] Dhèwèkné uga main ndhik filem dokumenter sing sesirahé Motherland.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c "Rohan Marley". www.famousbirthdays.com. http://www.famousbirthdays.com/people/rohan-marley.html. Diwiwiti 17 August 2016.
  2. a b c d e f g h "Rohan Marley". www.tmz.com. http://www.tmz.com/person/rohan-marley/. Diwiwiti 17 August 2016.
  3. a b "You grow and you grow, and the sun becomes brighter and brighter". www.sharedgrief.org. http://sharedgrief.org/stories/rohan-marley/. Diwiwiti 17 August 2016.