Risalamandé

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Risalamande
Risalamande.jpg
Jeneng liyanéRis à l'amande
AjanganDessert
Panggonan asalDhènemarken
Hawa ajanganCold
Woworan pokokRice pudding, almonds, whipped cream, vanilla
Buku masakan: Risalamande  Médhia: Risalamande

Risalamande (uga dieja minangka ris à l'amande ), minangka panganan cuci mulut tradisional Dhènemarken sing disedhiyakake ing nedha bengi Natal lan julefrokost . Iki digawe saka puding beras sing dicampur karo krim kocok, gula, vanila, lan almond sing dicincang. Sajrone adhem adhem kanthi saus ceri anget utawa adhem ( kirsebærsovs ).

Sawetara kulawarga nggawe tumpukan beras kanggo nedha bengi tanggal 23 Desember ( lillejuleaften tegese "Little Christmas Eve") lan tetep dadi bagean kanggo nyiyapake risalamande minangka panganan cuci mulut sawise nedha bengi Natal sing gedhe. Wong liya mangan puding nasi panas minangka bagean saka nedha bengi Natal, biasane minangka wiwitan lan luwih asring minangka panganan pencuci mulut. Iki asring dianggep minangka tradhisi lawas tinimbang risalamande.